Just nu

Aktuellt hos oss:

Håll koll på däcktrycket! Gå ett varv runt bilen varje gång du ska ut och köra. Om det ser ut att vara för lite luft i något däck, kan det vara bra att kolla/fylla på. Ett bra däcktryck för 15-tumsdäck är 2,5, och för 16-tumsdäck rekommenderar vi 2,6. Lågprofildäck behöver ett högre tryck. Bra för trafiksäkerhet och bränsleekonomi! 

Moderna sommardäck är inte gjorda för att köras i kyla, för gummit blir för stelt och halt då. Dessutom är mönstret i sommardäck gjort för att leda bort regnvatten och ha stora släta ytor som ska ge bra grepp på varm asfalt. På vintern behöver man ett mjukare gummi som greppar även i kyla och många kanter i mönstret som kan ta tag i underlaget. Dessutom behöver vi i våra trakter ofta små metalldelar (dubb) som kan ta tag i is, så man kan bromsa vid behov och komma uppför en backe.

På grund av coronarisken håller vi avstånd till våra kunder,  helst över en meter. Leveranser av däck som vi beställer hos vår grossist fungerar väl. Vi tar emot kunder så länge vi är friska. Välkomna!

DET ÄR VIKTIGT att hålla koll på sitt bilbatteri. Alla elektroniska funktioner som bilar har nu drar mycket ström, och om man inte kör så långa sträckor hinner inte generatorn ladda upp batteriet tillräckligt. De flesta moderna bilar har s k smart laddning för att spara bränsle, och då går inte laddningen för fullt. Det innebär att man måste köra längre sträckor än förr, för att få batteriet färdigladdat. På vintern behöver man mycket kraft till att starta en kall bil, och på sommaren går AC:n mycket, så batteriet måste vara starkt för alla elektriska funktioner och starter. Bilen drar också ström när den inte används – tänk på det i coronatider, när bilen inte körs så ofta! Koppla in batteriladdare om bilen står stilla. Kom gärna in till oss, så gör vi en gratis kontroll av Ditt batteri. Vi kan också hjälpa Dig att byta batteri, om Du behöver ett nytt. Ring och boka en tid!

Vi säljer nu CTEK batteriladdare till bilar, fyrhjulingar och diverse andra fordon, för att Du ska slippa få problem med batteriet. Du kan välja mellan modeller som kan hantera flera olika typer av fordon, enklare modell med indikator som visar laddningsstatus och laddare med ”vinterkabel” för laddare som alltid ligger utomhus. Vi kan också hjälpa Dig att ordna en enkel inkoppling av laddaren, så Du slipper krångla med klämmor och batterikåpor varje gång. Fråga oss!

Du som har en attraktiv bil rekommenderas att stöldskyddsmärka rutorna, gärna även strålkastarna, för de är dyra att byta ut om de stjäls. Vi märker alla bilens rutor med bilens registreringsnummer, för att göra bilen ointressant att stjäla. Då kan tjuvarna eller uppköparna inte ge bilen ny identitet och sälja den med falska skyltar och nytt chassinummer, utan då måste de även byta ut alla rutor. Och det är för mycket arbete för att sälja en bil och ökar upptäcktsrisken innan allt är klart. När rutorna är märkta minskar alltså risken att Din bil blir stulen när Du har den på riskfyllda platser. 

Välkomna att kika in när vi har öppet eller att ringa!