Just nu

Aktuellt hos oss:
Nu är det tillåtet att köra på sommardäck, om väglaget tillåter det. Från den 15 april får man enligt lag inte köra med dubbdäck, men om väglaget är eller riskerar att vara halt, kan man få köra lite längre med dem.

Kom ihåg att kolla bilens batteri, så det orkar med alla starter och annat som drar ström! Vi kan göra ett batteritest utan kostnad. Har Du ingen batteriladdare, kan vi råda Dig till vilken laddare som fungerar bäst för Dina behov.

En nyhet är att vi säljer mindre solpaneler (12 V) till husvagn/husbil eller båt, och även till mindre fritidshus som inte har någon annan strömkälla. Vi säljer också batterier till bil/båt/husbil/fyrhjuling m m.

Vi har vanliga dimensioner av däck på lager för de som behöver nytt. Övriga beställer vi till och får oftast hem inom några dagar.  Välkomna!

BILENS GENERATOR LADDAR INTE SOM FÖRR! Det är viktigt att hålla koll på sitt bilbatteri. Alla elektroniska funktioner som bilar har nu drar mycket ström, och om man inte kör så långa sträckor hinner inte generatorn ladda upp batteriet tillräckligt. De flesta moderna bilar har s k smart laddning för att spara bränsle, och då går inte laddningen för fullt. Det innebär att man måste köra längre sträckor än förr, för att få batteriet färdigladdat. På vintern behöver man mycket kraft till att starta en kall bil, och på sommaren går AC:n mycket, så batteriet måste vara starkt för alla elektriska funktioner och starter. Bilen drar också ström när den inte används, så batteriet kan ta slut när bilen inte körs ofta. Koppla in batteriladdare om bilen står stilla. Kom gärna in till oss, så gör vi en gratis kontroll av Ditt batteri. Vi kan också hjälpa Dig att byta batteri, om Du behöver ett nytt. Ring och boka en tid!

Vi säljer nu CTEK batteriladdare till bilar, fyrhjulingar och diverse andra fordon, för att Du ska slippa få problem med batteriet. Du kan välja mellan modeller som kan hantera flera olika typer av fordon, enklare modell med indikator som visar laddningsstatus, och laddare med ”vinterkabel” för laddare som alltid ligger utomhus. Vi kan också hjälpa Dig att ordna en enkel inkoppling av laddaren, så Du slipper krångla med klämmor och batterikåpor varje gång. Fråga oss!

Om Du har eller tänker skaffa en elbil, så behöver Du en bra laddstation hemma, som är säker, så att kabeln inte blir överhettad eller något annat händer så att det blir eldsvåda. Vi säljer CTEK:s snygga och pålitliga vägg-laddstation, som har många bra egenskaper och inte kostar ”skjortan”.

Du som har en attraktiv bil rekommenderas att stöldskyddsmärka rutorna, gärna även strålkastarna, för de är dyra att byta ut om de stjäls. Vi märker alla bilens rutor med bilens registreringsnummer, för att göra bilen ointressant att stjäla. Då kan tjuvarna eller uppköparna inte ge bilen ny identitet och sälja den med falska skyltar och nytt chassinummer, utan då måste de även byta ut alla rutor. Och det är för mycket arbete för att sälja en bil och ökar upptäcktsrisken innan allt är klart. När rutorna är märkta minskar alltså risken att Din bil blir stulen när Du har den på riskfyllda platser. 

Välkomna att kika in när vi har öppet eller att ringa!