Just nu

Aktuellt hos oss:

Se upp för vattenplaning! Det kan man få även med bra däck om det är mycket vatten på vägen, så då är hög fart farlig!
Däcken kan ha fått för dåligt mönsterdjup om bilen körts mycket under sommaren. Kontrollera mönstret! Om det är under 2 mm på det mest slitna stället på något däck, börjar det bli risk att köra i regn med dem. Sänk farten om det regnar eller är vattenfyllda spår i vägen! Bäst är att byta till nya däck inför hösten. Då har Du också bra däck efter vintersäsongen, så det är inte bortkastade pengar. Och var noga med att alltid ha bästa däcken bak, om Du har däck med olika mönsterdjup. 

Coronarisken är fortfarande kvar, så därför håller vi avstånd till våra kunder,  helst två meter. Vi bokar också kunder glest, för att ingen trängsel ska uppstå i våra lokaler. Leveranser av däck som vi beställer hos vår grossist har fungerat hittills.  Välkomna!

DET ÄR VIKTIGT att hålla koll på sitt bilbatteri. Alla elektroniska funktioner som bilar har nu drar mycket ström, och om man inte kör så långa sträckor hinner inte generatorn ladda upp batteriet tillräckligt. De flesta moderna bilar har s k smart laddning för att spara bränsle, och då går inte laddningen för fullt. Det innebär att man måste köra längre sträckor än förr, för att få batteriet färdigladdat. På vintern behöver man mycket kraft till att starta en kall bil, och på sommaren går AC:n mycket, så batteriet måste vara starkt för alla elektriska funktioner och starter. Bilen drar också ström när den inte används – tänk på det i coronatider, när bilen inte körs så ofta! Koppla in batteriladdare om bilen står stilla. Kom gärna in till oss, så gör vi en gratis kontroll av Ditt batteri. Vi kan också hjälpa Dig att byta batteri, om Du behöver ett nytt. Ring och boka en tid!

Vi säljer nu CTEK batteriladdare till bilar, fyrhjulingar och diverse andra fordon, för att Du ska slippa få problem med batteriet. Du kan välja mellan modeller som kan hantera flera olika typer av fordon, enklare modell med indikator som visar laddningsstatus, och laddare med ”vinterkabel” för laddare som alltid ligger utomhus. Vi kan också hjälpa Dig att ordna en enkel inkoppling av laddaren, så Du slipper krångla med klämmor och batterikåpor varje gång. Fråga oss!

Om Du har eller tänker skaffa en elbil, så behöver Du en bra laddstation hemma, som är säker, så att kabeln inte blir överhettad eller något annat händer så att det blir eldsvåda. Vi säljer CTEK:s snygga och pålitliga vägg-laddstation, som har många bra egenskaper och inte kostar ”skjortan”.

Du som har en attraktiv bil rekommenderas att stöldskyddsmärka rutorna, gärna även strålkastarna, för de är dyra att byta ut om de stjäls. Vi märker alla bilens rutor med bilens registreringsnummer, för att göra bilen ointressant att stjäla. Då kan tjuvarna eller uppköparna inte ge bilen ny identitet och sälja den med falska skyltar och nytt chassinummer, utan då måste de även byta ut alla rutor. Och det är för mycket arbete för att sälja en bil och ökar upptäcktsrisken innan allt är klart. När rutorna är märkta minskar alltså risken att Din bil blir stulen när Du har den på riskfyllda platser. 

Välkomna att kika in när vi har öppet eller att ringa!